МОЗ планує спрости отримання ліцензій для аптек

Міністерство охорони здоров’я України планує внести зміни до отримання аптеками ліцензій. Таким чином кожен новий заклад зможе працювати з програмою «Доступні ліки». Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час форуму «Доступні ліки-2023».
Що відомо
Загальнонаціональна програма «Доступні ліки» має на меті надати необхідні медичні препарати кожному українцю. У цьому контексті, важливим завданням є забезпечення доступу до програми в кожному населеному пункті. МОЗ планує досягти цієї мети шляхом внесення змін до ліцензійних умов для аптек.
Віктор Ляшко розповів, що однією зі змін буде зменшення ліцензійних вимог до розміщення аптек у селах і селищах. Також планують спростити вимоги щодо площі аптечних закладів та інших параметрів приміщення. 
Крім того, МОЗ розглядає можливість реалізації лікарських засобів, включених до програми «Доступні ліки», через мобільні аптечні пункти, які запускатимуть провайдери. Це допоможе підвищити доступність препаратів для громадян, особливо в тих регіонах, де відсутні стаціонарні аптеки.
Джерело: 5692.com.ua