МОЗ знайшло розв’язання проблеми дефіциту аптек: тепер жителі сіл будуть забезпечені медикаментами

Згідно зі статистикою, у величезній кількості невеликих населених пунктів в Україні немає аптек. Наразі кількість сіл, у яких немає жодної аптеки, становить понад 20 тисяч.
Кабінет міністрів ухвалив рішення боротися з цією проблемою шляхом створення пересувних аптечних пунктів. Планується, що такі пункти працюватимуть у селах і на прифронтових територіях.
За даними Міністерства охорони здоров'я, наразі на території України в селах і селищах міського типу функціонує 5700 стаціонарних аптек та аптечних пунктів. Це дуже мало, жителям цих населених пунктів не вистачає місць, де можна придбати ліки.
Про те, як і де працюватимуть мобільні аптеки, розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він пояснив, що мобільні аптеки працюватимуть у селах і там, де ведуться активні бойові дії. Через регулярні обстріли країною агресором, велика частина медичної інфраструктури зруйнована частково або повністю. Логістичні ланцюжки порушені, що погіршує ситуацію з дефіцитом ліків.
Ляшко зазначив, що мобільні аптечні пункти працюватимуть за тими самими правилами, що й стаціонарні аптеки – відпускатимуть ліки як за паперовими, так і за електронними рецептами.
Також він розповів, що пересувні аптеки реалізовуватимуть медикаменти за цінами програми "Доступні ліки".
Джерело: 5692.com.ua