Може викликати запалення та спазми: як соняшникова олія шкодить здоров’ю людини

Одним з найпопулярніших інгредієнтів для приготування різного роду страв є соняшникова олія. Проте, мало хто знає, що цей продукт може справляти негативний вплив на організм людини.
Які мінуси має соняшникова олія?
Не підходить для смаження
Експерт зі здорового харчування Наталя Мазурик стверджує, що соняшникова олія здебільшого містить жири Омега-6, які, нагріваючись, можуть виділяти шкідливі канцерогенні речовини. Тому, обираючи таку олію для смаження, краще надати перевагу рафінованій. Адже температура, за якої в ній починається реакція, значно вища. Також не варто обирати для смаження кукурудзяне, пальмове й соєве масло. А от оливкове, кокосове та масло авокадо мають в своєму складі переважно Омега-9, а тому під час нагрівання не виділяють шкідливих елементів.
Уникайте частого вживання
Крім того, що, нагріваючись, Омега-6, яка міститься в соняшниковій олії, виділяє доволі багато канцерогенну, вона ще може стати причиною того, що в організмі людини утворюються гормоноподібні сполуки, які можуть викликати спазми й запалення.
Проте, якщо ви все ж не можете відмовитись від олії, яка містить велику кількість Омега-6, урівноважити її вплив можна їжею, з великим вмістом Омега-3 й Омега-9: жирною рибою, риб'ячим жиром, горіхами, авокадо, кокосовим і оливковим маслами.
Читайте також: У кімнатних квітів сохне листя: у чому причина
Може призвести до висипань і проблем з диханням: як часто треба міняти постіль, аби не нашкодити своєму здоров'ю
Важливо для тих, у кого проблеми з тиском: який дешевий продукт потрібно додати в раціон
Джерело: 5692.com.ua