МЗС ініціювало проєкт “мед мінних полів”: подробиці

Міністерство закордонних справ України спільно з креативним агентством Saatchi & Saatchi Ukraine та агрокорпорацією Kernel запустили інноваційний проєкт, який має на меті вирішити серйозну проблему забруднення української землі вибухонебезпечними предметами. Ініціатива отримала назву "Мед мінних полів" та спрямована на очищення земель, забруднених мінами та небезпечними уламками. Деталі проєкту були оприлюднені 10 жовтня на офіційному каналі уряду України в Telegram "Уряд online".
Що відомо про проєкт
Міністерство закордонних справ нагадало, що Україна на сьогодні є однією з найбільш замінованих держав у світі. За їхніми даними, третина території забруднена вибухівкою. А це більш ніж 174 тисячі квадратних кілометрів лісів, полів та водойм.
Наразі заміновані навіть сільськогосподарські землі, що мають велике значення для національної економіки. Із загальної площі 8 мільйонів гектарів, які постраждали від мін, 6 мільйонів гектарів знаходяться на тимчасово окупованих територіях.
Ідея проєкту "Мед мінних полів" полягає в тому, щоб використовувати дрони для засіву забруднених земель медоносними травами. Мед, отриманий завдяки цій ініціативі, використовуватиметься для привертання уваги та обговорення проблеми з розмінуванням. Представники українського дипломатичного відомства планують вручати його публічним особам та дипломатам на зустрічах та переговорах.
Проєкт "Мед мінних полів" виступає не лише як спосіб вирішення питання забруднення землі в Україні, але і як можливість привернути увагу до важливої проблеми на міжнародному рівні.
Джерело: 5692.com.ua