Надходять до дилерських центрів уже з ознаками корозії: 5 моделей автомобілів, які іржавіють найшвидше

Корозія кузова – неминучий процес, з яким рано чи пізно зіштовхуються власники авто. Але деякі марки відомі тим, що корозія починає "з'їдати" їх надто рано та швидко.
Експерти назвали п'ятірку автомобілів, на які через іржу найчастіше скаржаться українські автовласники. Примітно, що перша трійка в цьому антирейтингу не викликає великого здивування, тоді як 4 та 5 місця можуть приголомшити, пише Avtosota.
Daewoo Nexia
У цій моделі через недосконалу конструкцію кузова іржа з'являється вже за 2-3 роки експлуатації. Daewoo Nexia корейського виробництва вперше з'явилась на ринку 1995 року, а далі авто почали виготовляти в різних країнах світу на філіях Daewoo. В Україну Nexia поставлялася компанією Uz-Daewoo з Узбекистану.
Результати краш-тесту 2002 року, проведені газетою "Авторевю", вразили показниками: Nexia узбецької збірки набрала всього 0,6 бала з 16 за фронтальний удар та отримала 0 зірок з 4 за рівень безпеки.
Lifan X60
Цей автомобіль є першим кросовером в модельному ряді китайської компанії Lifan. Він з'явився на ринку в 2011 році і незабаром здобув "славу" авто з низькою якістю збірки й матеріалів, а також безпекових рішень серед оглядачів.
Одна з головних проблем цієї моделі – схильність до іржі. Подейкують, що траплялись випадки, коли X60 надходили до дилерських центрів уже з ознаками корозії.
Geely Emgrand X7
Це китайський п'ятимісний передньоприводний кросовер, який дебютував у 2011 році. Схильність до корозії обумовлена в цьому авто насамперед низькою якістю фарби. Автомобілісти скаржаться, що іржа одразу з'являється навіть на незначних відколах кузова.
Mazda 6 (GG)
Автовласники відзначають, що це авто також дуже швидко піддається корозії. І це попри те, що перше покоління Mazda6 (GG/GY) (2002-2008) лише на 20 очок поступилось Renault Megane у престижному конкурсі "Європейський автомобіль року-2003".
Mazda 3 (BK)
П'ятидверний хетчбек Mazda 3, представлений у 2003 році, та чотиридверний седан, який з'явився у 2004 році, виготовляли в Японії спільно з європейським Ford Focus та Volvo S40. Обидві моделі, попри репутацію японських автовиробників та європейське представництво, успадкували від Mazda 6 ті ж самі проблеми з кузовом.
Джерело: 5692.com.ua