Найкращі осінні рецепти з гарбуза: від супу до десерту

Уже зібрано черговий урожай гарбуза, цей овоч зараз можна купити в будь-якому супермаркеті. Гарбуз недорогий продукт, а приготувати з нього можна найрізноманітніші страви – гарніри, перші страви та смачні десерти. Рецептів у мережі безліч, варто звернути увагу на нові, цікаві та прості способи приготування страв із гарбуза.
Страви з гарбуза – найкращі рецепти
Гарбузовий крем-суп
Знадобляться такі інгредієнти:

вода – 350мл;
м'якоть гарбуза – 700 г;
картопля – 3 шт;
морква – 2 шт;
цибуля ріпчаста 1 шт;
часник 1-2 зубчики;
олія соняшникова 3 ст.л.;
сіль за смаком.

Приготування покроково:
Картоплю, моркву, гарбуз і цибулю очистити, нарізати кубиками. Картоплю відправити в каструлю з киплячою підсоленою водою, гарбуз, моркву, цибулю і дрібно нарізаний часник – на розігріту сковорідку. Овочі тушкувати 10 хвилин, потім додати в каструлю і варити до готовності. Процідити суп, розділивши рідину й овочі. Овочі збити блендером, влити рідину. Під час подачі можна приправити спеціями та вершками.
Гарбуз, запечений із грибами та овочами
Знадобляться такі інгредієнти:

гарбуз середнього розміру;
картопля – 3-4 шт;
ріпчаста цибуля – 1 шт;
печериці – 250 г.;
сметана – 100 г.;
сир;
сіль, спеції, трави за смаком.

Покрокове приготування:
Цибулю та гриби нарізати, обсмажити в олії на сковорідці. Картоплю нарізати, відварити в підсоленій воді, воду відокремити, виливши в окрему ємність. У гарбуза зрізати верхівку, частину м'якоті дістати за допомогою ложки. Викласти в утворене заглиблення шарами картоплю, овочі та гриби. Потім у воду, в якій готувалася картопля, додати сметану, трави, спеції і залити рідину в гарбуз з овочами. Відправити в духовку, випікати не менше години за температури 180 градусів. За 10 хвилин до закінчення приготування додати в гарбуз тертий сир і накрити кришечкою.
Десерт із гарбуза з яблуками
Інгредієнти:

яблука – 400 г.;
гарбуз – 400 г.;
цукор за смаком;
морозиво – 400 г.

Приготування:
М'якоть гарбуза і яблука нарізати кубиками і запікати в духовці, поки не стануть м'якими. Вийняти з духовки, трохи остудити, перемішати до однорідної маси. Масу викласти в креманку або склянку, засипати цукром або залити медом, зверху покласти шар морозива.
Джерело: 5692.com.ua