Найкращий спосіб приготування хрусткої картоплі: знадобиться один секретний інгредієнт із вашого холодильника

Хрумка скоринка – те, що надає картоплі особливого смаку, аромату та апетитного вигляду. Приготувати ідеальну хрустку картоплю вдається не завжди, але є один безпрограшний спосіб приготування, завдяки якому картопля виходить неймовірно хрусткою зовні і пухкою всередині. Для цього потрібен всього один соус, який напевно є у вашому холодильнику.

Що зробить скоринку картоплі хрумкою

Найпростіший та найдієвіший спосіб приготування хрумкої картоплі передбачає використання звичайного майонезу. Не всі люблять цей соус через його жирність, але саме він зможе забезпечити неперевершену золотисту скоринку.

Майонез – це густа емульсія, яка складається олії, яєць, оцту та приправ. Якщо змастити картоплю майонезом, то, на відміну від вершкового масла чи олії, він не буде стікати чи зісковзувати, а залишатиметься на поверхні. Тому він зможе забезпечити рівномірну скоринку під час приготування.

Крім того, майонез має вищу температуру горіння, тому картоплю можна готувати при вищій температурі та не боятися, що вона пересмажиться ззовні до того, як встигне пропектися всередині.

А ще майонез допомагає прискорити реакції під час процесу приготування, що сприяє утворенню гарної золотистої скоринки.

Усе, що потрібно зробити, – занурити в майонез картоплю, щоб вона покрилася соусом рівномірно. Також можна попередньо змішати майонез зі спеціями, а картоплю відварити протягом 10 хвилин.

Далі картоплю слід покласти у розігріту духовку та пекти до утворення рум'яної скоринки.

Джерело: 5692.com.ua