“Нам ще є що розчищати”. Данілов заявив про загрозу через “гауляйтерів”, що залишилися після Януковича

Росія, не змінюючи планів знищення України, намагається серйозно дестабілізувати ситуацію в країні. Для цього Кремль використовує гауляйтерів, які залишилися після президентства побіжного Віктора Януковича.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря РНБО Олексія Данілова в інтерв'ю НВ.

"Москва плани щодо знищення нашої країни не змінювала, не змінювала плани щодо знищення нашого військово-політичного керівництва. Я повторюю, що ворог зовсім не слабкий. Крім того, спостерігається спроба внутрішньо дестабілізувати країну через гауляйтерів, що залишилися після Януковича, і ця внутрішня загроза не менш небезпечна, ніж зовнішня”, – каже він.

За словами Данілова, Україна має багато роботи у боротьбі з внутрішнім ворогом.

"Зовнішній ворог, він видимий, а щодо внутрішнього, ситуація завжди складніша, коли в якомусь кабінеті сидить ворог, це завжди небезпечно, на жаль, нам ще є, що розчищати", – резюмував він.

Нагадаємо, гауляйтером називали посадовця в Третьому Райху, що здійснював всю повноту влади на ввіреній йому адміністративно-територіальній одиниці – так званій ґау. У 1933 році в Німеччині було 32 ґау, в подальшому їхня кількість збільшилися до 43-х.

Як повідомлялося, раніше Данілов заявляв, що говорити про закінчення війни вже цього місяця легковажно, оскільки Росія не така слабка. Ситуація залежатиме від того, як західні партнери постачатимуть Україні необхідну зброю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.