Наступ на Слов’янськ захлинувся, ЗСУ відбивають штурми: ситуація на фронті

Збройні сили України сьогодні, 8 липня 2022 року, успішно відбивають штурмові дії російської армії на всіх напрямках.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Білоруська армія веде розвідку, посилює заходи з протидії безпілотникам. На території цієї країни продовжено закриття повітряного простору над південною частиною до 7 жовтня. Заборона на польоти цивільних літаків діє з 24 лютого цього року.

Сіверський напрямок

Без особливих змін.

Харківський напрямок

Противник намагається поліпшити тактичне становище в окремих районах. Обстрілював зі ствольної і реактивної артилерії околиці та місто Харків, а також райони населених пунктів Уди, Дементіївка, Леб'яже, Піщане, Замулівка, Петрівка, Питомник, Мосьпанове, Коробочкине, Слатине, Світличне, Шевелівка, Перемога, Верхній.

Недалеко від Дементіївки українські військові двічі відбили штурмові дії і відкинули противника назад. Росіяни завдали авіаудару поблизу Петрівки.

Слов'янський напрямок

Противник обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Мазанівки, Краснопілля, Гусарівки, Новопавлівки, Червоного, Вірнопілля та Хрестища.

Наступальні дії в районі населеного пункту Богородичне, в результаті вогневого ураження, захлинулися. Окупанти відійшли з втратами.

Краматорський напрямок

Противник вів обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Сіверськ, Серебрянка, Карпівка, Слов'янськ та Крива Лука. Авіаудар зафіксовано поблизу Тетянівки.

Сили оборони України завдали потужного вогневого ураження по позиціях росіян у Верхньокам'янському районі, чим змусили ворога відійти від населеного пункту.

Бахмутський напрямок

Противник обстрілював українські позиції поблизу Спірного, Івано-Дар'ївки, Нью-Йорка та в районі Вуглегірської ТЕС. Завдав авіаударів неподалік Берестового та Покровського.

За підтримки артилерії та оперативно-тактичної авіації росіяни безуспішно намагалися вести наступ у районах населених пунктів Спірне та Івано-Дар'ївка. Зазнали втрат і відійшли.

Тривають бої поблизу Веселої Долини.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Тривають обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Новоандріївки.

Південнобузький напрямок

Сили противника намагалися вести наступальні дії в районі населеного пункту Велике Артаково. Українські воїни швидко придушили цю спробу і відігнали окупантів. Зберігається велика загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові знищили два російських командних пункти на Херсонському напрямку.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.