НАЗК не побачило жодних порушень при отриманні мером Кам’янського військової освіти

Для розуміння контексту нагадаємо, що у квітні 2023 року мер нашого міста Андрій Білоусов завершив навчання на військовій кафедрі Українського державного університету науки і технологій та склав військову присягу на вірність українському народові, отримавши при цьому звання офіцера.
І в цьому немає нічого дивного, адже сильний міський голова повинен буди не тільки ефективним керівником, а ще й прикладом для містян, будь то у волонтерській діяльності чи якійсь іншій. Тим паче у такий час.
Звісно, повз цю інформацію не змогли пройти ті, хто на регулярній основі поливає наше місто брудом за гроші. Ті ж самі сайти та телеграм-канали, що розповсюджували фейки про «клумбу за 20 мільйонів» та безліч інших бездоказових нісенітниць, знову взялися за своє.
Мова йде про ресурси 49000.com.ua, «Дніпровська панорама», dnepr.express та Telegram-канал, що вже має народну назву «Ху…вий Ільков», який розносить вкиди маячні по місту. Впевнені, ні для кого вже не є секретом, що весь цей пул працює в інтересах і, скоріше за все, за гроші сумнозвісних братів Дубинських.
Схема стара як світ: спочатку використовується якась ручна громадська організація (в даному випадку це ГО «Європейська суспільна ініціатива»), що строчить абсурдні запити в якісь «гучні» структури. Сам факт запиту вже є інфоприводом для написання «гучних» заголовків для статей з фейковою інформацією.
Проілюструємо, як це працює. Після написання запиту в один момент пул так званих ЗМІ і ху…вий Telegram-канал розповсюджують наступні наративи: «Мером Кам’янського зацікавилося НАЗК» (подаючи це так, наче вже відбулося щось скандальне, а не просто написано запит до НАЗК, чи не використовував міський голова під час навчання свої повноваження якось не так).

І все, «роботу» виконано!
І відповідь того ж НАЗК вже нікого не цікавить. А не цікавить з однієї простої причини: жодних порушень з боку Андрія Білоусова агентство не виявило. І не могло виявити. Бо їх не було.
«Під час моніторингу інформація щодо можливого прийняття Кам’янським міським головою Білоусовим А. Л. рішень в умовах реального конфлікту інтересів чи використання службових повноважень в приватних інтересах за період фактичного перебування Білоусова А. Л. на навчанні не підтвердилась. Підстави для реагування в межах прав та повноважень, визначених ст. 11, 12 Закону України «Про запобігання корупції» відсутні», – йдеться в офіційній відповіді НАЗК (документ додаємо).
Джерело: 5692.com.ua