НАЗК внесло PepsiCo і Mars в перелік міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло діяльність двох великих харчових корпорацій – PepsiCo та Mars до списку міжнародних спонсорів війни. Згідно з повідомленням пресслужби НАЗК, це рішення прийняте на фоні продовження бізнес-активності цих компаній в росії, де вони платять значні податки та підтримують економіку країни, яка є агресором.
Що відомо
Нещодавно компанії заявили про зменшення своєї діяльності в країні, а також припинення рекламних кампаній і виробництва продукції. Однак вони продовжують свою присутність на російському ринку, платять податки та підтримують економіку країни-агресорки.
PepsiCo має 19 заводів та близько 20 000 співробітників в росії. Крім того, корпорація співпрацює з близько 40 000 сільськогосподарськими працівниками. За показником чистого прибутку, PepsiCo є четвертою за розміром компанією в галузі напоїв і харчових продуктів в рф.
У перший рік повномасштабного вторгнення, PepsiCo навіть збільшила свої доходи в росії. Чистий прибуток збільшився на 333%, досягши рівня $525 млн, порівнюючи з попереднім роком. Крім того, компанія сплатила понад $115 млн податків до російського бюджету.
Виручку Mars за 2022 рік оцінили у $2,45 млрд. "Чистими" компанія заробила 377 мільйонів доларів. Цей показник зріс на 59%. До бюджету росії корпорація сплатила податок у розмірі 93 мільйони доларів.
Компаніям належать такі марки:

Chester’s;
Chipsy;
Lay’s;
Mirinda;
Pasta Roni;
Pepsi;
Propel;
Sandora;
7up;
Simba;
Snack a Jacks;
Sonric’s;
Tropicana;
“Агуша”;
“Чудо;
“Слов’яночка”;
“Садочок”
“Сандорик”;
“Машенька”;
Mars;
Snickers;
Milky Way;
Twix;
Bounty;
M&M’s;
Whiskas;
Pedigree;
Uncle Ben’s.
Джерело: 5692.com.ua