НБУ презентував нові пам’ятні монети “Захисниці”

Українські жінки завжди відзначалися своєю силою духу, завзятістю та водночас ніжністю та дбайливістю. Сьогодні вони долають найважчі випробування та ризикують своїм життям на захисті Батьківщини, викликаючи гордість і захоплення. Національний банк України вирішив віддати належну шану подвигу захисниць України та присвятив їм нову пам'ятну монету. Про це повідомила пресслужба СБУ.
Як виглядають нові монети
Пам'ятні монети були презентовані 2 жовтня за участі Голови НБУ Андрія Пишного, жінок-захисниць та тих, хто активно підтримує армію України.

Українські захисниці нарівні з чоловіками ведуть боротьбу з такою ж силою, звитягою та самовідданістю – розвідниці, саперки, снайперки, парамедикині, зв’язківиці… Сьогодні на їх честь та з нагоди Дня захисників та захисниць України ми презентували пам’ятні монети "Захисниці", – зазначив Андрій Пишний.

Дизайн монети чітко демонструє трансформацію, яку пройшли українські жінки після початку війни. Жінка, мати, берегиня бере в руки зброю, аби захистити своє. 
На аверсі розташована символічна композиція, що відображає відважність та волелюбність, щирість, дбайливість українських жінок. Образи матері та захисниці об'єднуються, підкреслюючи багатогранність їхньої ролі під час війни.
На реверсі монети – стилізовані хвилі жіночого волосся, заплетеного в косу, та обриси жіночої фігури в плахті. 
Джерело: 5692.com.ua