Не беріть слухавку, якщо вам телефонують з цих номерів: як убезпечити себе від телефонних шахраїв

Вік технологій приніс із собою не тільки величезну кількість корисного, а й певні недоліки. Так, наприклад, з появою мобільних телефонів з'явилась величезна кількість шахраїв, які за один телефонний дзвінок здатні зняти з вашого рахунку значну суму. Звісно, правоохоронці намагаються боротися з телефонними злочинцями, проте користувачам і самим треба бути дуже обережними, адже вхідні дзвінки з деяких номерів є потенційно небезпечними й на них не варто відповідати.
Телефонні дзвінки з яких номерів варто ігнорувати?
Іноземний код
Усі номери, які починаються не з українського коду, мають викликати у вас підозру. Звісно, якщо ви не чекаєте дзвінка подруги з Мюнхена і її номер вам відомий. Особливо зверніть увагу на цифру +7 на початку – це код росії. Хтозна, нащо вам телефонують такі абоненти. До того ж, не варто передзвонювати на такі номери, адже дзвінки з інших країни тарифікуються згідно тарифів міжнародного зв'язку, що потім може відобразитись на вашому рахунку.
Невідомі номери
Багато людей піднімають слухавку незалежно від того, відомий чи невідомий номер їм телефонує. В останньому випадку це часто можуть бути рекламники або телефонні шахраї. Зараз є величезна кількість способів, аби перевірити номер. Тому краще спочатку зробіть це, а якщо власником виявиться хтось знайомий вам, перетелефонуйте.
Короткі номери
Якщо вам телефонують з номерів на кшталт 800 або 700, краще не брати слухавку. Зазвичай вони належать комерційним організаціям. Тобто вам, скоріш за все, телефонують інтернет-магазини, спамщики та рекламники.
Безкоштовні номери
Якщо телефонний номер починаються з комбінації +7800, це говорить про те, що вам телефонує якась організація. Звісно, якщо ви очікуєте дзвінок від фірми, краще підняти слухавку, проте, якщо ні, робити цього не варто. Зазвичай, з таких номерів телефонують, аби провести якесь опитування чи запропонувати, наприклад, перший безкоштовний урок англійської мови.
Дзвінки в месенджерах
Сьогодні шахраї доволі часто використовують віртуальні номери для своїх схем. Особливу увагу зверніть на цифри, адже злочинці дуже люблять обирати щось максимально наближене до номерів великих організацій, а потім представлятися їхніми співробітниками. Тому одна цифра може вам багато чого розповісти.
Чому небезпечно міняти номер?
Зараз номери телефонів прив'язані до величезної кількості різноманітних сервісів: соціальних мереж, банкінгу тощо. А тому, коли ви купуєте новий номер, разом з ним можете отримати й проблеми колишнього власника. Дуже часто оператори оновлюють номери, якими давно не користувалися й знову продають. Особливо це стосується "красивих" комбінацій. До того ж, змінивши номер, ви можете втратити доступ до власних ресурсів, де зареєстровані.
А тому будьте дуже обережні, якщо у вас виникла потреба змінити номер.
Читайте також: Швидкий спосіб визначити якісний сир у магазині: не дайте себе обдурити
Українцям на АЗС продають "шмурдяк": експерт пояснив, чому збільшилась кількість неякісного пального
Джерело: 5692.com.ua