Не кидайте пельмені в кипяток: як не зіпсувати просту страву

Багато людей вважає, що заморожені пельмені варто кидати варитись саме в окріп. Проте це зовсім не так, і зараз ми розповімо чому.
Чому не можна кидати пельмені в киплячу воду
Коли люди варять пельмені, дуже часто вони у них злипаються, розварюються або мають не настільки насичений смак, як того б хотілося б. Існують дві головні причини, чому не варто чекати закипання води:

Вироби з тіста розварюються особливо, коли ви готуєте заморожені пельмені, бо їхня температура надто різниться від температури води. Саме тому ваші пельмені одразу починають тріскатись і розварюватись.
Пельмені злипаються , адже після занурення в окріп крохмаль, який є на поверхні тіста, склеюється і вироби можуть цілком злипнутись.

Існує кілька рекомендацій, які зможуть допомогти вам відварити справді смачні пельмені:

перед зануренням пельменів у воду варто спробувати довести їх до нормальної температури — цього можна досягти, якщо замочити вироби у воді на декілька хвилин;
найліпше класти заморожені пельмені у воду, температура якої не є вищою за 50 градусів за Цельсієм;
під час відварювання варто додати трішки холодної води, і тоді температура залишиться рівномірною.

Як правильно варити пельмені у каструлі
Є досить добрий алгоритм дій, що стане вам у нагоді при приготуванні смачнющих та соковитих пельменів у каструлі. Щоб приготувати 500 г заморожених пельменів вам стануть у нагоді наступні поради:

Візьміть каструлю з 1,5-2 літрами води.
Додайте у воду 2-3 лаврових листки, а ще 2-3 горошини чорного перцю.
Посоліть воду за смаком і як тільки вона дійшла до потрібної температури, одразу ж висипайте всі пельмені.
Щоб страва не злиплась, вам слід постійно перемішувати її.
Варіть пельмені до готовності протягом 5-10 хвилин, а після цього перекидайте у друшляк. Після цього для кращого смаку додайте за смаком сметану чи вершкове масло.
Джерело: 5692.com.ua