Не викидає і не знищує: як “Укрпошта” продає невручені посилки

В "Укрпошті" заявили, що невручені клієнтам відправлення, які пів року лежать на складі, виставляють на продаж на аукціоні. На склад посилки відправляють, якщо власники не забирають їх понад два тижні.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Трапляється, коли клієнти не забирають свої посилки два тижні, і ми вимушені відправити їх на склад. А ще трапляється, що посилки цілих пів року вилежуються на складі й про них ніхто не згадує, – написали представники "Укрпошти".

Зазначається, що практика продажу невручених адресатам посилок не є новою. Багато світових логістичних компаній уже давно її використовують.

Усе законно, прозоро й компенсує наші витрати на логістику та зберігання, – зазначили в компанії.

Електронний майданчик, на якому виставляють на продаж посилки, – Prozorro.Sale. На торги потрапляють набори невручених відправлень по 100 коробок. В описі лотів вказано, що вміст коробок невідомий, і в них може бути все що завгодно: гаджет, книжка, одяг тощо. Попередній огляд не передбачений. Початкова ціна – 1200 грн.

Перші торги вже відбулися, і, за словами представників "Укрпошти", вийшло гарно, оскільки вдалося продати посилки у 25 разів дорожче, ніж очікували. Найближчі аукціони заплановано на 10 та 14 травня.

Джерело: 5692.com.ua