Ніколи не кажіть ці фрази чоловікові: психолог розповіла про слова, які руйнують стосунки назавжди

При спілкуванні з коханою людиною важливо показувати їй свої почуття та турботу. Проте деякі жіночі фрази, сказані необдумано, можуть образити та віддалити чоловіка. Через це стосунки погіршуються або взагалі руйнуються.
Про слова, які в жодному разі не варто казати чоловіку, розповіла психолог Ірина Дєнєжна у своєму Instagram.
"Я сама"
Психолог наголошує, що ця фраза може вибити чоловіка з колії і спонукати його на постійний відпочинок на дивані. Якщо партнер вас кохає, він завжди готовий прийти на допомогу, вирішити щось.
Так влаштований мозок чоловіка, який прагне захистити свою обраницю. А після таких слів у нього можу зникнути бажання робити щось та старатись для своєї коханої.
"Колишній це робив краще за тебе"
Вказуючи чоловіку на недоліки, а тим більше згадуючи при цьому колишнього, тим самим можна тільки "підживити" їх. Якщо казати партнеру, що він нездара – він таким і буде.
Замість цього, якщо в нього щось виходить не так добре, як вам би хотілось, просто похваліть та подякуйте йому. Наступного разу у нього вийде краще.
"У тебе нічого не вийде"
Через цю фразу стосункам дуже швидко приходить кінець. Це демотивуючі слова, які також наштовхуватимуть чоловіка на думку, що і взаємини з вами теж не вийдуть.
Натомість варто намагатись надихати коханого, хвалити його, вселяти віру в себе. Психолог зазначила: те, що жінка думає про свого коханого, вважає про нього й оточення.
"Навіщо ти це зробив?"
Для чоловіка важлива ваша реакція на його дії та емоції. Це може надихати його на нові досягнення. Тому, наприклад, якщо він зробив щось по-своєму, а не так, як зручно вам, краще похваліть його. Він має відчувати, що його дії потрібні і ви ним пишаєтесь.
"Ти мало говориш"
Не варто вимагати від коханого говорити, коли він цього не хоче. Переважно чоловіки схильні більше слухати, ніж говорити. Якщо ви хочете порадитись з ним або дізнатись про щось – просто запитайте, без подібних додаткових і непотрібних фраз.
"Я ж тобі казала"
Ці слова нагадуватимуть чоловіку про його помилку і можуть відбити бажання брати на себе будь-яку відповідальність, щоб знов їх не почути. Варто пам'ятати, що ідеальних людей немає, і всі схильні помилятись.
"Я тебе не кохаю"
Навіть під час конфлікту не слід говорити такі слові та інші вислови на кшталт "Я від тебе піду", "Я з тобою розлучусь". Почувши їх вперше, чоловік спочатку може їх пропустити повз, але на другий чи третій раз задумається, чи з тією жінкою він поруч.
Такі слова припустимі лише в одному випадку – якщо ви насправді хочете розірвати стосунки.
Джерело: 5692.com.ua