Ніколи не викладайте в соцмережах ці фотографії: експерти розповіли, які існують ризики

Користуючись соцмережами, варто проявляти обережність, адже розповсюдження деякої інформації в інтернеті може бути небезпечним. Зокрема, небажано розміщувати на своїх сторінках у соціальних мережах певні фотографії. Про це розповів експерт з онлайн-безпеки виданню DailyMail.
Фото з місцезнаходженням
З метою безпеки не варто публікувати у соцмережах знімки, зроблені поряд з вашим будинком або такі, що діляться вашим місцезнаходженням. Завдяки деяким будівлям, магазинам або підприємствам, що можуть бути на задньому фоні, зловмисники можуть дізнатись вашу домашню адресу.
Варто враховувати, що Facebook, Snapchat, BeReal та деякі інші програми можуть ділитися вашим місцезнаходженням. Тому краще деактивувати цю опцію.
Фото ключів від дому та авіаквитків
Викладаючи в мережу фото авіаквитків, ви можете оприлюднити свої паспортні дані. А якщо поділитись фотографією зі зв’язкою ключів від дому, то цим також можуть скористатись зловмисники: за допомогою фото вони можуть надрукувати на 3D-принтері копію ключів.
Фото дітей, які повертаються зі школи
Деякі батьки публікують в соцмережах фотографії школярів, що повертаються додому. Такі знімки також можуть містити об'єкти, за якими зловмисники легко визначать домашню адресу.
Фото на роботі
Фотографуючись на робочому місці поряд з комп'ютером та виставляючи такі знімки, можна також надати привід кіберзлочинцям скористатись конфіденційною інформацією, яка потенційно може бути на екрані ПК.
Фото інших людей без їхньої згоди
Не варто викладати в мережі фото інших людей, навіть якщо це ваші рідні, друзі, колеги. Завжди потрібно запитувати дозвіл на це. Нехай цей захід видається надмірно обережним, але трапляються випадки, коли це дійсно допомагає уберегти від неприємних подій та наслідків.
Джерело: 5692.com.ua