Обов’язковий техогляд автомобілів в Україні у 2023 році: остаточне рішення міністерства

Новина, яка лякає багатьох українських водіїв – обов'язковий техогляд у 2023 році. ЗМІ не завжди коректно подавали інформацію, спираючись на сумнівні джерела.
Схоже, у цієї історії настав фінал. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.
Техогляд не повернеться з 1 січня 2023 року. Повернення цієї процедури відклали до закінчення воєнного стану.
І навіть після війни потрібен час, щоб правильно розробити цю реформу. Той проєкт, який є зараз, отримав чимало зауважень від простих водіїв та експертів. Тим більше, зараз міністерство зайняте іншими питаннями, а техогляд не є головним завданням.
Європа не диктує
Багато хто пише про те, що обов'язковий техогляд в Україні мають повернути в рамках асоціації України та ЄС. Заступник міністерства фінансів Олександр Кава нагадав, що в рамках асоціації, техогляд передбачається для легкових авто, які в'їжджають в Україну. Для внутрішнього ринку жодних зобов'язань не передбачено. На думку чиновника, все це тому, що хтось хоче підзаробити. За фактом, ми маємо справу з явним лобізмом.
Техогляди проводитимуть не в МВС, а на приватних СТО, у яких є сертифікація. Штраф за не пройдений техогляд – 17 000 гривень.
Читайте також: Фіксування тарифів на комуналку ще під питанням: прогноз на 2023 рік
З 1 січня українці отримуватимуть державну допомогу по-новому: кому подовжать виплати автоматично, а хто має подати документи заново
Що робити, якщо не приходить платіжка за газ: покрокова інструкція
Джерело: 5692.com.ua