Обов’язково включити до щоденного раціону: 6 найкорисніших каш для дітей

Каша – найбільш корисна страва для малюків після грудного вигодовування. Звісно, інші продукти, такі як м'ясо, овочі та фрукти, також важливі для дитячого здоров'я. Але саме каші педіатри рекомендують обов'язково включити до раціону, називаючи їх незамінною їжею.

Які види каш є найбільш корисними для зростаючої дитини, пише ТСН.

Гречана каша

Це продукт, насичений білком та клітковиною, які сприяють здоровому травленню. Крім того, крупа містить вітаміни групи В, магній, калій, кальцій, марганець, залізо, цинк та інші корисні мінерали, які сприяють нормальному зростанню та розвитку малюка. Тому гречана каша обов'язково повинна бути в раціоні дитини.

Вівсяна каша

Ця каша дуже легка для перетравлення та поживна. Це чудовий варіант для сніданку, оскільки вона забезпечує відчуття ситості до обіду. Вівсяні зерна містять вітаміни групи В, необхідні для нервової системи, а також різноманітні мінерали та рослинна клітковина, що підтримують правильний розвиток всіх систем організму малюка.

Перлова каша

Якщо перлову кашу приготувати правильно, вона стане однією з найсмачніших та найпоживніших став для дітей. Для цього крупу перед варіння потрібно залити теплою водою на кілька годин, що дозволить зберегти всі корисні речовини. Вміст йоду, фтору, фосфору, селену, кальцію, магнію та калію в перловці забезпечує міцність кісток і зубів, а вітаміни А, В, С, Е і D допомагають нормалізувати кислотно-лужний баланс в організмі дитини.

Пшоняна каша

Пшоно містить безліч вітамінів та мінералів, необхідних для росту та розвитку дитини. Разом з нею організм дитини отримує пектин, рослинну клітковину, магній, фтор, калій, кальцій, залізо, марганець, йод та інші корисні речовини, які сприяють підвищенню імунітету та захищають від різних захворювань.

Кукурудзяна каша

Корисна для дітей і кукурудзяна каша, яка містить вітаміни А, Е, РР і групи В, тому вона не поступається гречці та вівсянці. Крім того, кукурудзяна каша містить натрій, калій, кальцій, титан, бор, магній, марганець, фосфор, сірку, що зміцнюють усі системи організму та сприяють здоровому зростанню дитини. Перед варінням кукурудзяну крупу також варто замочити на 2-3 години у теплій воді.

Рисова каша

Рисова каша – джерело білка та рослинної клітковини, які є будівельним матеріалом для клітин організму. Крім того, в ній є вітаміни групи В, кальцій, залізо, марганець, фосфор, калій, натрій та цинк, які сприяють зміцненню імунітету та запобігають розвитку багатьох захворювань у дитини.

Джерело: 5692.com.ua