Оформити статус УБД можна буде через “Дію”: подробиці

В Україні планують цифровізувати профес оформлення статуса учасника бойових дій і зробити його доступним у "Дії". Про це повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк.
Що відомо про інновацію
Як зазначив посадовець, 10 серпня, під час засідання робочої групи при ВРУ щодо виплат військовим виступили з доповідями Мінветеранів, Мінсоцполітики та Міністерство охорони здоров‘я. Усі відомства розповіли, як вони працюють і планують працювати надалі над реабілітацією ветеранів російсько-української війни.

В цілому презентації трьох міністерств фахові, але, на жаль, не монолітні. Наразі складається враження, що вони як лебідь, рак та щука. Тому й маємо низку прогалин у забезпеченні військових, бо немає єдності Кабміну, бо ж як ще пояснити те, що минуло понад 40 днів з дня ухвалення Законопроекту щодо виплат військовим від 30 до 100 тисяч грн, а Постанова Кабміну з‘явилася лише вчора, – резюмував Михайло Цимбалюк.

Однак, щоб упростити процес бюрократії для українських воїнів, парламент почав роботу над цифровізацією процедури оформлення УБД. Як зазначив нардеп, наразі мова йде про додаток «Дія». Планується, що до Дня Незалежності Верховна Рада проголосує щодо цієї законодавчої ініціативи.
Джерело: 5692.com.ua