Огидний запах з раковини щезне вмить без агресивної хімії: тільки цей натуральний засіб гарантує 100% результат

Нерідкою проблемою на кухні навіть в охайних господинь є неприємний запах з раковини. Те ж стосується і стоку у ванній кімнаті, звідки також зазвичай виходить аромат не з кращих.
Щоб позбутися цього, багато хто купує агресивні хімікати, які зможуть прочистити злив і видалити запах. Але не варто поспішати задіювати "важку артилерію", адже ефективні засоби ви можете взяти просто зі своєї кухонної полички.
Як виправити ситуацію, не витрачаючи зайвих коштів, розповіли експерти видання Express.
Чому з раковини неприємно пахне
Неприємний запах з'являється через засмічення отвору каналізаційного стоку. Причинами можуть бути скупчення волосся, бруду, жиру, залишків їжі або навіть мильної піни. Це спричиняє активний розвиток мікробів, які і викликають огидний аромат.
Якщо вода стікає повільно через засмічення, це не тільки неприємно, але й негігієнічно. Через це у раковині, ванні або душовому піддоні утворюється слизький шар бруду, де рясніють патогенні мікроорганізми.
Як очистити стік раковини і видалити запах
Експерти радять замість небезпечних хімікатів застосовувати у таких випадках натуральний і екологічний спосіб очищення.
Для цього знадобляться такі інгредієнти:

харчова сода;
оцет;
гаряча вода.

Алгоритм наступний:

залити в отвір раковини літр окропу;
насипати туди стакан соди;
залити одним літром оцту;
залишити мінімум на 30 хвилин;
ще раз промити отвір окропом.

Сода у поєднанні з оцтом дають бурхливу реакцію, завдяки чому весь бруд розчиняється. Видаляється він із труби за допомогою гарячої води.
Можливо, серйозні засмічення цим способом усунути буде важче, але він вартий того, щоб його спробувати, якщо ви віддаєте перевагу натуральним та екологічно безпечним засобам.
Джерело: 5692.com.ua