Окупанти закріпилися на позиції і продовжують обстріли, – ОК “Південь”

Оперативне командування "Південь" розповіло про обстановку на півдні України на кінець 30 квітня. За їхніми даними, на Миколаївсько-Херсонському напрямку ворог, не маючи активності в просуванні, закріпився на позиції і продовжує артилерійсько-мінометні обстріли.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву ОК "Південь".

При нових спробах розвідки обстановки безпілотниками, російські окупанти втратили ще 2 "Орлана-10" в Миколаївській області.

У Херсонській області артилерійським вогнем ЗСУ знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Реппелент-1".

Черговою атакою по ворожих об'єктах на Зміїному розбиті 3 зенітних установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", а також машину зв'язку – серверну з телекомунікаційним обладнанням. Крім того, наші бійці знищили 42 російських солдатів.

По Одесі знову завдано ракетного удару. Цього разу з окупованої території Криму ракетним комплексом" Бастіон "випущено 3 ракети"Онікс". Вони потрапили у злітно-посадкову смугу, і її поки неможливо експлуатувати. Постраждалих немає.

Напередодні 2 травня триває кампанія з розхитування Одеси, прикордонних регіонів і спроб підбурювання проросійських сил.

"Оперативним шляхом отримано інформацію про диверсійну заготівлю – тираж газети "Придністров'я" від 2 травня 2022 року з нібито офіційним зверненням жителів Придністров'я до Путіна з проханням про захист від нападу ЗСУ", – йдеться в повідомленні.

Корабельне угруповання противника продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря і загрожує ракетними ударами по всій території України.

Напередодні поминальних днів українців закликають про необхідність бути пильними і свідомими, уникати масових скупчень людей, дотримуватися обмежень комендантської години, не наражати себе на небезпеку відвідуванням заборонених зон і територій.

Нагадаємо, у Запорізькій області окупанти викрали двох британських волонтерів.

Ми також писали про те, що окупанти "Смерчами" атакували Миколаїв. Постраждала цивільна інфраструктура.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.