Оновлення кадрового складу відбудеться швидко: стало відомо, ким замінять керівників ТЦК, які дискредитували себе

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський в ефірі національного телемарафону 11 серпня заявив, що вже сформовані списки тих, хто має замінити звільнених керівників військкоматів.
Як відомо, раніше Володимир Зеленський, головуючи на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, за результатами перевірок ТЦК і СП рекомендував звільнити всіх обласних військкомів.
За словами Федора Веніславського, змінити керівний склад ТЦК в областях можна буде досить швидко, оскільки відповідні списки вже підготовлені. Планується, що оновлення кадрового складу відбудеться за рахунок тих військовослужбовців, які пройшли фронт і розуміють, що таке війна.

В окопах довели, що розуміють, що таке війна, честь та гідність. І вони точно не будуть тиражувати інші цінності, – охарактеризував Веніславський людей, які замінять корумпованих керівних ТЦК.

При цьому він наголосив, що при формуванні кадрів для роботи в ТЦК мова не йде про тих офіцерів, які на зараз командують бойовими підрозділами.

Є військовослужбовці, які отримують поранення, які за висновками військово-лікарських комісій не можуть бути більше в окопах, визнаються непридатними або частково придатними до військової служби, саме за рахунок таких людей і буде формуватися кадровий потенціал для очільників ТЦК, — зазначив Веніславський.

Очікується, що, окрім виконання планів із мобілізації, новопризначені керівники військкоматів викорінюватимуть недоброчесні дії працівників ТЦК на різних рівнях.
Джерело: 5692.com.ua