ООН запустила збір коштів для допомоги Україні в зимовий період

Речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік оголосив про запуск ініціативи зі збору коштів з метою надання допомоги українцям у зимовий період. Про це розповіли на порталі meta.ua.
Що відомо про ініцативу ООН
В умовах російської агресії та наслідків війни на території України будинки громадян зазнали численних пошкоджень та руйнацій, також ракетні обстріли завдали значних пошкоджень енергетичній інфраструктурі держави.
Ураховуючи важкість ситуації, ООН прийняла рішення підтримати український народ і запустити нову ініціативу. Головна мета якої полягає в забезпеченні належної підготовки до зимового періоду. Конкретна адресна допомога буде надана тим, хто цього потребуватиме, а її загальна сума становитиме 268 мільйонів доларів. Як стверджують в ООН, ініціатива покликана надати допомогу для більш ніж 1,3 мільйона українців.
За словами Данила Гетманцева, голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, ці рішення ООН мають важливе значення для майбутнього опалювального сезону, адже вони прямовані на забезпечення комфорту та безпеки українських громадян.
Джерело: 5692.com.ua