Особистість приховати не вдасться: оператори зв’язку попереджають про зміни правил поповнення мобільного рахунку

У зв'язку з тим, що з 1 серпня 2023 року Нацбанк змінює порядок проведення операцій з готівкою через термінали, оновлюються і правила поповнення телефонних рахунків. Відповідні попередження розмістили пресслужби українських мобільних операторів.
У Vodafone зазначили, що відтепер при поповненні мобільного рахунку обов'язковою стане ідентифікація платника. Ідентифікація проводитиметься шляхом відправлення одноразового паролю, який прийде на введений платником номер телефону. Також можливий варіант передачі паролю за допомогою телефонного дзвінка.

Тож, із серпня цього року для оплати мобільних послуг готівкою за допомогою платіжних пристроїв платники повинні мати при собі мобільні телефони та перебувати у зоні стабільного покриття мережі, – розповіли представники оператора.

При цьому у компанії обіцяють сприяти фінансовим партнерам у використанні різних способів доставки одноразових паролів (сповіщення у месенджери, телефонні дзвінки, SMS тощо), так як обставини під час поповнення телефону можуть бути різними.
У "Києвстарі" надали інструкцію по проходженню ідентифікації у терміналах компанії:

до того, як внести кошти, слід ввести свій номер телефону, куди прийде вхідний виклик (у разі ненадходження виклику можна скористатись способом за допомогою SMS);
щоб підтвердити операцію, потрібно ввести останні чотири цифри номера, з якого надходить виклик, не відповідаючи на виклик (або зазначити код із SMS);
після цього внести необхідну суму до терміналу.

Щоб поповнити рахунок іншої особи, необхідно:

ввести номер телефона, на який потрібно перевести кошти;
для ідентифікації ввести власний номер телефону, на який надійде дзвінок, SMS або повідомлення у месенджері;
ввести в поле для пароля останні чотири цифри номера, з якого надходить дзвінок або код із повідомлення;
внести необхідну суму до терміналу.

Зазначені інструкції актуальні лише для поповнення в терміналах магазинів "Київстар". Для інших терміналів процес може дещо відрізнятись, тому слід бути уважними до вказівок на екрані.
Джерело: 5692.com.ua