“Павуки в банці готуються жерти один одного”: Подоляк описав бачення мобілізації в РФ

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк описав бачення ймовірного оголошення загальної мобілізації у РФ. Він заявив, це для російської влади можливість "видоїти останні накопичення з населення, що біднішає".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пост Подоляка в Twitter.

Він зазначив, що сьогодні багато хто намагається осмислити вірогідність мобілізації в Росії з погляду військової, економічної та політичної логіки.

"Але потрібно розуміти, що російська державна машина мислить трохи іншими категоріями, а саме – корупційною логікою. Мобілізація в Росії – це національний стартап, можливість видоїти останні накопичення з населення, що біднішає. "Плати або помреш". Силовики зібралися "обілечувати" призовників, а поліцейське керівництво вже рахує свій %. Павуки в банці готуються почати жерти один одного", – вважає Подоляк.

Росія оголосить загальну мобілізацію?

Нагадаємо, напередодні британський таблоїд DailyMail опублікував матеріал із заявою міністра оборони Великобританії Бена Уоллеса. Він нібито вважає, що "Росія використає парад 9 травня, щоб оголосити про масову мобілізацію резервів для вирішального удару по Україні".

За словами Уоллеса, президент Росії Володимир Путін може оголосити нову війну світовим "нацистам" під час параду.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.