Перестаньте робити це зі своїм телефоном, і він слугуватиме вам довше: 3 поширені помилки під час заряджання

Сьогодні кожна людина залежить від свого мобільного телефону. І його раптова поломка, швидке розрядження чи постійні зависання можуть не тільки зіпсувати настрій, а й зруйнувати важливі плани.
Щоб смартфон вас не підвів і слугував довше з максимальною віддачою, не потребуючи заміни, треба позбутися декількох шкідливих звичок, яких припускаються багато людей під час заряджання гаджету. На порталі santeplus розповіли, які дії можуть мати серйозні наслідки для наших телефонів.
Не заряджайте "холодний" або "гарячий" смартфон
Це одна з найпоширеніших помилок. Не треба поспішати і вмикати смартфон у розетку, щойно повернувшись додому з морозу або спеки. Слід обов'язково зачекати, поки він нагріється або охолоне до кімнатної температури.
Не допускайте потрапляння сонця на смартфон під час зарядки
Якщо підключити смартфон, що знаходиться під прямим сонячним промінням, до електромережі, це може призвести до необоротних наслідків. Телефон і так нагрівається під час заряджання, а якщо він ще й перебуватиме на сонці, елементи гаджету перегріються та пошкодяться. Також не варто залишати його в машині, під подушкою чи навіть у кишені, коли жарко.
Не допускайте повного розрядження акумулятору
З часом акумулятори телефонів неминуче розряджаються швидше і деградують. Але якщо заряджати його неправильно, це призведе до передчасного зносу. Тому не слід чекати, поки рівень заряду телефону сягне позначки 0%, щоб підключити його до мережі. Варто намагатися підтримувати заряд акумулятора вище 30% та уникати заряду вище 80%.
Джерело: 5692.com.ua