Перевірте свій смартфон, можливо ваш пристрій уражено шкідливим додатком

Смартфони з будь-якою операційною системою можуть бути зламані, зокрема й дистанційно. Зрозуміти, що телефон взламали, і хтось отримав несанкціонований доступ до ваших конфіденційних даних можна за кількома ознаками.
Ознаки несанкціонованого доступу:

незвичайна активність в облікових записах;
підозрілі спливаючі вікна;
поява іконок з невідомими папками і програмами, які ви власник пристрою не встановлював;
поява невідомих номерів у списку дзвінків;
занадто швидка витрата батареї;
раптові перезавантаження смартфона;
різке зростання обсягу даних без видимої причини;
повільний запуск і закриття програм.

Потрібно звернути увагу на те, що всі перераховані вище ознаки є непрямими, і не обов'язково свідчать про злом. Наприклад, занадто повільне завантаження програм часто буває пов'язане з низькою продуктивністю або необхідністю оновлення.
Явною ознакою взлому можна вважати будь-які несанкціоновані власником смартфона транзакції за його фінансовими рахунками. Іноді виявити загрозу можна досить простим способом – запустивши антивірусне сканування.
Що робити, якщо виявлено взлом
Якщо вже немає сумнівів, що пристрій зазнав несанкціонованого доступу, найрадикальнішим вирішенням проблеми може стати скидання налаштувань до заводських. За допомогою такого скидання буде видалено всі програми, дані та файли. Зверніть увагу, відновити їх буде неможливо.
Але перш ніж вдаватися до радикальних заходів можна спробувати видалити всі дивні й невідомі програми. Також бажано змінити всі паролі до самого пристрою, облікових записів тощо.
Джерело: 5692.com.ua