Перша “бронза” і ранній виліт в тенісі. Підсумки олімпійського дня

Перший змагальний день Олімпіади-2020 вже закінчився, і не без успіхів для української збірної. На даний момент в активі команди бронзова медаль в дзюдо.

РБК-Україна зібрало підсумки олімпійського дня нашої збірної.

За підсумками Олімпійського дня Україна ділить 19 місце медального заліку відразу з декількома країнами. Рейтинг очолила збірна Китаю з трьома золотими медалями, далі йдуть Італія, Японія і Південна Корея. Однією з головних сенсацій став результат США – жодної медалі в перший день.

Надія на медаль виправдалася

У перший медальний день дзюдоїстка Дар'я Білодід посіла третє місце і здобула "бронзу". Спочатку вона взяла гору над представницею Сербії Міліцею Ніколіч, далі в чвертьфіналі перемогла Катаріну Косту з Португалії.

У півфіналі Білодід програла чемпіонці світу 2017 року японці Фуну Тонакі, яка є її головною суперницею останніх років. У сутичці за бронзову медаль Українка здолала ізраїльтянку Ширу Рішоні.

Posted by НОК України та олімпійська команда / NOC of Ukraine and the Olympic Team on Saturday, July 24, 2021 Дзюдоїст Лесюк вилетів після втішної сутички

Український дзюдоїст Артем Лесюк (категорія До 60 кг) несподівано непогано виступив на Олімпіаді. Спочатку він пройшов гватемальця Хосе Рамоса, а в 1/8 був сильнішим за узбека Узбекистану Шарафуддіна Лутфіллаєва.

У 1/4 Лесюк поступився віце-чемпіону Європи – французу Луці Мхеїдзе. Після цього українець потрапив до сітки втішних сутичок і програв спортсмену з Нідерландів Торніке Цякадоеа.

Стрілок Коростильов зупинився за крок від "бронзи"

Лідер збірної України в стрілковій дисципліні Павло Коростильов довгий час йшов другим у фінальній частині, але в останній спробі він влучив лише на 8,4 бала. Суперники набрали 9,6 і 9,5, обійшовши українця на фініші.

Пав Павло Коростильов в четвірці кращих стрільців Олімпійських ігор в Токіо бронзовий призер Європейських ігор в…

Posted by НОК України та олімпійська команда / NOC of Ukraine and the Olympic Team on Saturday, July 24, 2021

Ще один українець Олег Омельчук не пройшов кваліфікацію.

Ястремська вилетіла з одиночного розряду і парного зі Світоліною

Тенісистка Даяна Ястремська в першому ж раунді поступилася в трьох сетах Лейлое Анні Фернандес з Канади. Після цього з першою ракеткою України Еліною Світоліною дівчата припинили виступи в парному розряді, програвши француженкам Алізе Корне і Фіоні Ферро.

Боксер Буценко не пройшов першого ж суперника

Капітан збірної України з боксу Микола Буценко (категорія до 53 кг) поступився в 1/8 фіналу Жану Карлосу Пачіто з Еквадору.

Збірна зі спортивної гімнастики пройшла до фіналу, Радивилов завалив особисту кваліфікацію

Українська надія на медаль у спортивній гімнастиці Ігор Радивілов завалив коронний опорний стрибок і не зумів кваліфікуватися до фіналу. За підсумками двох спроб він отримав оцінку 14,074, і цього результату виявилося недостатньо.

Українські гімнасти у фіналі командного багатоборства в Токіо. У спортивній гімнастиці завершилися кваліфікаційні…

Posted by НОК України та олімпійська команда / NOC of Ukraine and the Olympic Team on Saturday, July 24, 2021

У той же час збірна зі спортивної гімнастики з восьмим результатами вийшла до фіналу Олімпіади. Виступи в командному розряді продовжать Радивилов, Петро Пахнюк, Ілля Ковтун та Євген Юденков.

Велувальники в двійці потрапили на втішні заїзди

Ігор Хмара і Станіслав Ковальов не зуміли кваліфікуватися до основного півфіналу, зайнявши четверте місце в своєму заїзді, коли потрібно було фінішувати не нижче другого місця. Втішні заїзди пройдуть вже завтра.

Фехтування на шпагах

Ще одним невтішним результатом став виступ українки Олени Кривицької в фехтуванні на шпагах. Бронзова призерка останніх чемпіонатів світу поступилася полячці Ренате Еугеніуш Кнапік-Міазга в першому ж раунді.

Велоспорт

Учасник групової велогонки Анатолій Будяк не потрапив до топ-50, відставши від новоспеченого олімпійського чемпіона Річарда Карапаса більш ніж на 11 хвилин.

Настільний теніс

Коу Лей розгромив Адама Хмама з Тунісу – рахунок по партіях 4:0. Таким чином, він вийшов до другого раунду. А українка Анна Гапонова програла перший же матч представниці Австрії Я Лю.