Підсумки сезону української Прем’єр-ліги 2020/2021

Сьогодні, 9 травня, завершився сезон української Прем'єр-Ліги. За підсумками сезону "золото" завоювало київське "Динамо".

Детальніше про підсумки сезону – в матеріалі РБК-Україна.

Дострокове чемпіонство "Динамо"

Киянин оформили чемпіонство за три тури до кінця, розгромивши в домашніх стінах "Інгулець" – 5:0. Це перше чемпіонство "біло-синіх" з 2016 року. До цього чотири роки поспіль УПЛ вигравав "Шахтар".

Фото: підсумкова таблиця УПЛ (upl.ua)

Єврокубки

Боротьба за останнє місце в Лізі конференцій тривала до останнього туру. При цьому розподіл місць у Лізі чемпіонів і Лізі Європи відбувся раніше.

Ліга чемпіонів "Динамо" – груповий етап "Шахтар" – третій кваліфікаційний етап Ліга Європи "Зоря" – плей-офф Ліга конференцій "Колос" – (3-й кваліфікаційний раунд) "Ворскла" – (2-й кваліфікаційний раунд) Безславний виліт "Миная"

Клуб із Закарпаття досить шумно увійшов до УПЛ. Епатажний спортивний директор Михайло Кополовець, зірковий молодий тренер Василь Кобін, повернення в УПЛ Артема Мілевського. Але в підсумку все завершилося великим скандалом.

На початку квітня власник клубу Валерій Пересоляк потрапив до списку санкцій РНБО, як один з 10 топ-контрабандистів України. А в передостанньому турі проти "Шахтаря" гравці клубу відмовлялися виходити на поле на тлі аномальних ставок на розгромну поразку "Миная". У підсумку УАФ почало розслідування, а сам клуб, за інформацією ЗМІ, і зовсім може зникнути з футбольної карти України.

Кращі бомбардири Владислав Кулач ("Ворскла") – 15 голів (5 з пенальті) за 21 гру Віктор Циганков ("Динамо") – 12 (4) за 19 ігор Анатолій Нурієв ("Минай") – 10 (6) за 22 гри Найбільша перемога "Львів" – "Зоря" 0:5 (27 вересня, 4-й тур) "Динамо" – "Інгулець" 5:0 (25 Квітня, 23-й тур) Найрезультативніші матчі "Ворскла" – "Рух" 5:2 (21 серпня, 1-й тур) "Олександрія"- "Інгулець" 4:3 (18 жовтня, 6-й тур) "Маріуполь" – "Інгулець" 4:3 (3 квітня, 20-й тур)

Нагадаємо, 13 травня в Тернополі відбудеться фінал Кубка України з футболу. У вирішальному матчі зустрінуться "Динамо" та "Зоря".