Підтвердив Україні непохитну підтримку: голова Пентагону зателефонував Резнікову

Сьогодні відбулась телефонна розмова міністра оборони України Олексія Резнікова та голови Пентагону Остіна Ллойда. Останній запевнив у непохитній підтримці країні з боку США.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Пентагону.

Під час розмови сторони порушили питання продовження нарощування Російською Федерацією військової могутності біля кордонів України.

"Остін підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи зусилля, що продовжуються, з нарощування потенціалу українських Збройних сил шляхом надання допомоги в обороні", – пише пресслужба Пентагону.

Водночас сторони вислови підтримку дипломатичним зусиллям щодо деескалації напруженості й домовились про продовження тісної координації.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Україна попросила у Сполучених Штатів Америки нове озброєння, зокрема, йдеться про системи ППО та ракети Patriot.

Також на початку грудня делегація військових із США відвідала Україну і перевірила стан протиповітряної оборони. За словами представника Пентагону Джона Кірбі, вона вивчала потреби країни у засобах ППО.