Пиріг з мандаринами на сковорідці: такої смакоти ви ще не куштували

Мандарини – невід'ємний атрибут свят і зими загалом. Проте, якщо вам набридло їсти їх просто так, відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський пропонує приготувати смачний та надзвичайно простий мандариновий пиріг. До того ж, для його виконання вам навіть не знадобиться духовка, адже все можна зробити в сковорідці.

Ви коли-небудь смажили мандарини? Якщо хочеться чогось незвичного, але простого та солодкого, пропоную приготувати мій пиріг. Він виходить соковитим та ароматним. Для нього краще брати кислі мандарини, – стверджує кулінар.

Інгредієнти
Для начинки:

мандарини – 5-6 шт.;
масло – 20 г;
цукор – 30 г;
за бажанням можна додати мелений кардамон або корицю.

Для тіста:

яйце – 1 шт. (велике);
молоко – 50 г;
цукор – 50 г;
олія – 25 г;
борошно – 120 г;
розпушувач – 5 г;
лимонна цедра або ванілін.

Спосіб приготування
1. Приготуйте тісто. Для цього просто візьміть усі інгредієнти та змішайте в мисці: яйце, молоко, цукор, олію, борошно, розпушувач, лимонну цедру або ванілін. Збийте все ретельно вінчиком, аби утворилася сметаноподібна маса.
2. Поставте сковорідку на вогонь і покладіть у неї масло та цукор. Помішуйте інгредієнти, доки маса не стане карамельного кольору.
3. Візьміть мандарини, почистіть їх та розріжте навпіл. Обов'язково подивіться, щоб у цитрусі не було кісточок. Далі покладіть мандарини на пательню так, щоб розріз був унизу.
4. Посипте кардамоном або корицею.
5. Влийте в сковорідку приготоване тісто.
6. Накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні, поки тісто не стане рум'яним (воно має бути карамельного кольору). Дерев'яною шпажкою перевірте, чи тісто пропеклося.
Готову страву переверніть на тарілку й можна їсти. Смачного.
Джерело: 5692.com.ua