Плюси та мінуси швидкої зарядки: що потрібно знати про цю функцію

Швидка зарядка в деяких ситуаціях може бути справжнім порятунком. Коли часу обмаль, а гаджет розрядився, приходить на допомогу саме ця функція. Всього за кілька хвилин телефон можна зарядити до прийнятного рівня. Але є у швидкої зарядки і негативний нюанс – прискорений знос акумулятора.
Періодичне підключення до швидкої зарядки пристрою не зашкодить, – зазначають фахівці. А ось регулярне використання цієї функції може призвести до істотного зменшення терміну служби батареї.
Потрібно знати, що якщо до пристрою підходить зарядний пристрій, потужність якого 40 Вт і більше, регулярно таку зарядку використовувати не бажано. Усього за рік активної експлуатації батарея може зазнати значного зносу.
Як правильно заряджати телефон
Фахівці вважають, що оптимальний варіант – мати два зарядні пристрої – більшої та меншої потужності. У домашніх умовах і у випадках, якщо немає потреби у швидкій зарядці, потрібно використовувати "повільний" зарядний пристрій.
В екстрених випадках цілком можна під'єднати і швидку зарядку – це допоможе відновити енергію батареї за мінімальний період часу і не пошкодить акумулятор.
Джерело: 5692.com.ua