Поповнення захисними засобами госпітальної бази у Кам’янському

Засоби дезінфекції, захисні костюми для медпрацівників, медичні маски та тести виявлення Covid-19 отримало інфекційне відділення 7-ої міської лікарні в Кам’янському, що визначена як одна з 17-ти госпітальних баз на Дніпропетровщині. Частина доставлених до лікарні спецзасобів була придбана за рахунок коштів міського бюджету, частина (в тому числі, експрес-тести) надійшла як благодійна допомога.

Певну кількість необхідних медичним працівникам захисних засобів передав міський голова Кам’янського Андрій Білоусов. «Ми передали для наших лікарів захисні костюми, респіратори, дезінфікуючі засоби та експрес-тести. У п’ятницю на сесії з міського бюджету буде виділено 13,5 млн. грн.  для закупівлі всього необхідного. В разі потреби – ця сума буде збільшена. Вдячний бізнесменові Олександру Сергійовичу Іванову, який надав лікарні допомогу на 200 000 гривен », – сказав Андрій Білоусов.

За словами міського голови, місто робить все можливе, щоб медичний заклад міг нормально функціонувати в разі спалаху. Тиждень-два, і тут буде завершено ремонт у другій частині будівлі інфекційного відділення. Інша половина була відремонтована раніше. За словами головного лікаря 7-ої лікарні Володимира Дьяченко, після ремонту в боксах можна буде розмістити до 60-ти осіб, а при істотному збільшенні навантаження хворими їх буде приймати основна будівля лікарні.

Торкнувшись теми забезпечення міста апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ), Андрій Білоусов розповів, що на сьогодні місто має 15 працюючих апаратів ШВЛ, два апарати були здані на ремонт, а ще три ближчим часом планується придбати. Зараз апарати перебувають в 7-ій, 8-ой, і 9-ої міських лікарнях, в разі гострої необхідності вони будуть перенесені до 7-ї лікарні.

За словами начальниці міського управління охорони здоров’я Наталії Ктитарової, на 01.04.2020 у Кам’янському хворих на Covid-19 не виявлено. Відсутні і випадки підозр на це захворювання.

Коментуючи наявність в місті тестів, Наталія Ктитарова повідомила, що поки є тільки ті, що надійшли як благодійна допомога, а створені при ЦПМСП мобільні бригади медиків сьогодні ведуть моніторинг стану людей, які приїхали з-за кордону, перевіряючи дотримання ними умов самоізоляції.