Посилення мобілізації: співробітники ТЦК ходитимуть у цивільному одязі

В Україні пропонують кардинально реформувати територіальні центри комплектування з метою підвищення ефективності їхньої роботи. Зокрема, ТЦК може стати цивільною структурою, у зв'язку з чим працівники установи під час виконання обов'язків будуть вдягнені в цивільний одяг. Тому відрізнити їх на вулиці від звичайних містян буде непросто.

Про основні ідеї щодо реформування ТЦК розповів голова Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, передає BBC.

Застосування нових підходів у діяльності ТЦК необхідно, тому що навіть після того, як набрав чинності новий закон про мобілізацію, поповнення української армії просувається доволі повільно. На думку влади, в цій ситуації недопрацьовують ТЦК, ефективність роботи яких слід підвищувати.

Пропонується два варіанти реформування:

  • підпорядкувати ТЦК Міністерству оборони – це дозволить поліпшити комунікацію військкоматів із військовим відомством, завдяки чому мобілізація пришвидшиться;
  • зробити ТЦК цивільними установами, які будуть повністю підпорядковані цивільним службам, а співробітники не носитимуть військового одягу.

"Створення рекрутингових центрів та збільшення їхньої кількості – вже частина реформи", – зазначив Завітневич.

Водночас голова оборонного комітету наголошує, що обидва варіанти реформування потребують не лише детального аналізу, а й відкритого обговорення. Головне під час впровадження змін – не зашкодити тому, що вже надбано і працює.

"Потрібно все обговорювати та чесно визнавати, що запрацює, а що ні," – резюмував нардеп.

Джерело: 5692.com.ua