Повістка у поштовій скриньці: чи має юридичну силу такий документ та чи потрібно йти у військкомат

Загальна мобілізація в Україні триває, військовозобов'язаним чоловікам продовжують видавати повістки та запрошувати до ТЦК. Нерідко громадяни знаходять повістки на своє ім'я у поштових скриньках.
Чи є законним подібне вручення повістки та чи зобов’язані чоловіки прибути до ТЦК у такому випадку, пояснив речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін в інтерв’ю виданню "Телеграф".
За словами військового, мобілізація є державним процесом, у якому беруть участь органи місцевого самоврядування, що займаються початковим військовим обліком.

Визначені посадові особи у цих органах на запит ТЦК розносять повістки, підписані начальником терцентру комплектування, – сказав Істомін.

При цьому, як наголосив представник ТЦК, повістка вважається правильно врученою лише тоді, коли вона підписана громадянином, якому адресована.

Залишена в поштовій скриньці, передана через родичів, сусідів тощо, повістка не має юридичної сили, – додав Роман Істомін.

Також речник зазначив, що у законі немає точного визначення, де саме потрібно вручати повістки. Тому представники ТЦК мають право робити це там, де визнають за потрібне. Зокрема не заборонено займатись адресним оповіщенням військовозобов'язаних.
Джерело: 5692.com.ua