Прання з укусом, содою і сіллю: чи можна застосовувати “народні засоби” в сучасних машинках

Сучасним жінкам уже складно уявити собі процес прання великої кількості білизни без пральної машинки. Вона полегшує домашню роботу, економить час. Незважаючи на величезну кількість засобів для прання, які можна знайти на магазинних полицях, господині шукають способи домогтися ще більшої чистоти і білизни білизни.
Однак виявлені в інтернеті лайфхаки не завжди ефективні, а іноді й просто шкідливі. Деякі домашні засоби не рекомендується використовувати в пральній машинці, оскільки вона може вийти з ладу.
Які засоби для пральної машинки не підходять
Одним із засобів, які не можна використовувати під час автоматичного прання є столовий оцет. Його нерідко використовують для збереження яскравості кольору, для пом'якшення білизни під час полоскання і для видалення неприємних запахів. Для ручного прання цей засіб чудово підійде, чого не можна сказати про прання в машинці.
Оцет – це агресивна кислота, яка може пошкодити агрегат. Щоб не зіткнутися з необхідністю дорогого ремонту, не варто використовувати концентрований оцет. Для поліпшення якості прання є спеціальні засоби промислового виробництва – ними і рекомендують користуватися виробники техніки.
Є і ще два засоби, які господині нерідко використовують під час прання – сода і сіль. Вони допомагають позбутися запаху і плям, але і ці популярні засоби не рекомендується використовувати для автоматичного прання.
Єдиний "кухонний" засіб, який можна використовувати без ризику пошкодити техніку – це лимонна кислота. Її використовують для очищення барабана і для прання білизни. Лимонну кислоту застосовувати можна – норма на одне прання – 70-80 грам.
Джерело: 5692.com.ua