Про нову комісію у Кам’янському та її повноваження

Мешканці Кам’янського часто запитують куди звертатись за наданням дозволу на видалення зелених насаджень, коли виникає така потреба з тих чи інших причин? 

Повідомляємо населення, що згідно рішення виконкому Кам’янської міської ради утворено постійну діючу комісію з питань визначення стану зелених насаджень на території міста, затверджено її склад та положення.

Основним завданням комісії є обстеження зелених насаджень та підготовка дозвільних документів для їх видалення. Про це наголошують у департаменті екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради.

Тож у яких випадках здійснюється видалення зелених насаджень у Кам’янському? Видалення зелених насаджень відбувається у разі:

– ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної чи надзвичайної ситуації;

– досягнення деревом вікової межі;

– будівництва об’єкта архітектури на підставі документів, визначених Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності»;

– проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

– відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

– знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самостійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;

– провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів.

Заява фізичної чи юридичної особи, яка надається до департаменту екології та природних ресурсів міської ради, що розташований на проспекті Свободи, 2/1 є підставою для проведення обстеження стану зелених насаджень.