Програмою “е-Відновлення” не може компенсуватися все: голова партії “Слуга народу” пояснила, які матеріальні втрати не відшкодують

В Україні продовжує діяти програма "е-Відновлення", у рамках якої громадянам виплачують грошову компенсацію за житло, знищене внаслідок бойових дій. Однак ця програма не призначена для компенсації деяких видів матеріальних втрат.
Докладніше про це розповіла голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, яка очолює також комітет з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
Шуляк пояснила, що житловий сертифікат "Відновлення" не покриває всіх втрат. Так, наприклад, у межах цієї державної програми не виплачують компенсацію за знищені меблі, техніку, ремонти тощо.

"В України просто немає таких коштів. Тому зараз усі наші зусилля спрямовані на вирішення найбільшої проблеми – забезпечення громадян житлом, якого їх позбавила війна. Ми за те, щоб люди поверталися в Україну, купували житло, розвивали економіку. Саме такий механізм цьому сприятиме", – зазначила Олена Шуляк.

Також під час використання житлового сертифіката "е-Відновлення" необхідно враховувати, що житло, придбане за цією програмою, не можна продавати протягом п'яти років.
Якщо вартість житла, яку хоче придбати власник сертифіката вища, ніж зазначена в документі, йому доведеться доплатити.
Якщо ж житло вдасться придбати за суму меншу, ніж зазначена в сертифікаті, кошти, що залишилися, повернуть державі.
Джерело: 5692.com.ua