QR-код у застосунку “Резерв+”: у Міноборони розповіли, коли він з’явиться та що означатиме

Незабаром до мобільного застосунку "Резерв+" додадуть QR-код. Що це змінить для військовозобов'язаних, резервістів та призовників, розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

За словами Лазуткіна, станом на 9 червня в застосунку "Резерв+" оновили свої дані понад 1,6 млн призовників і резервістів, з яких близько 200 тисяч – жінки.

Коли у застосунку з'явиться QR-код, його можна буде зчитувати прямо звідти, щоб дізнатися повну інформацію про військовозобов'язаного. Відбудеться це вже 18 червня.

Завдяки додаванню QR-коду інформація з реєстру "Оберіг" остаточно буде прирівняна до паперового військово-облікового документа. Тобто він стане рівноцінним цифровим аналогом документу.

Як раніше зазначала заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, QR-код скасує потребу носити із собою паперові військово-облікові документи.

18 червня QR-код буде повністю доступний у мобільному застосунку. Потрібно буде переуточнити свою інформацію з Оберега, отримати його вже з QR-кодом і безпосередньо розраховувати на те, що це буде абсолютно рівноцінний електронний військово-обліковий документ. Більше не потрібно буде з собою носити папірці, – сказала вона.

Джерело: 5692.com.ua