Рейтинг найбезпечніших країн світу: яке місце посіла Україна

Інститут економіки та миру склав оновлений рейтинг найбезпечніших країн світу, враховуючи різноманітні статистичні дані, такі як кількість злочинів, кількість ув'язнених, рівень тероризму, військову міць та міжнародні конфлікти. Рейтинг оприлюднив портал visionofhumanity.org.
ТОП найбезпечніших країн світу
За результатами дослідження, глобальний індекс миролюбства 2023 показує, що середній рівень безпеки в країнах погіршується вже дев'ятий рік поспіль. 
Серед ТОП-20 найбезпечніших країн рейтингу переважають країни Європи та Південно-Східної Азії. Двадцятка лідерів включає в себе такі держави, як:

Ісландія,
Данія,
Ірландія,
Нова Зеландія,
Австрія,
Сінгапур,
Португалія,
Словенія,
Японія,
Швейцарія,
Канада,
Чехія,
Фінляндія,
Хорватія,
Німеччина,
Нідерланди,
Бутан,
Угорщина,
Малайзія,
Бельгія.

Ці країни відзначаються не лише високим рівнем безпеки, але й великою стабільністю, ефективними системами правопорядку, інноваційними економіками та високим стандартом життя.
Однак, особливу увагу заслуговує Фінляндія, яка була відзначена як одне з найкращих, найщасливіших і найбезпечніших місць для відвідування у цьому році. Фахівці відзначають низький рівень злочинності та насильства у цій країні, а також смертності та загрози стихійних лих. 
Яке місце посіла Україна
На жаль, ситуація в Україні залишається складною, оскільки держава посіла 157 місце у рейтингу з 163 країн, втративши 14 позицій.
Ще нижчий рейтинг безпеки отримали:

росія (158 місце),
Демократична Республіка Конго (159 місце),
Південний Судан (160 місце),
Сирія (161 місце),
Ємен (162 місце),
Афганістан (163 місце).
Джерело: 5692.com.ua