Різко підвищують тиск: 6 продуктів, яких варто уникати гіпертонікам

Гіпертонія – досить поширене явище серед людей, однак за відсутності спостереження і виконання рекомендацій лікарів, стан людини може значно погіршуватися.
Мало хто знає, що деякі продукти можуть підвищувати тиск або ж просто погано позначатися на самопочутті гіпертоніків.
Що не варто вживати гіпертонікам
Хліб
Усім відомо, що в хлібі та булках міститься велика кількість натрію і насичених жирів. Ці елементи здатні підвищувати артеріальний тиск. Одна скибочка хліба може містити 230 мг натрію, а це аж 15% від рекомендованої денної норми.
Соуси
Практично всі заправки в салати і соуси містять натрій і тому шкодять здоров'ю артерій. Серед них і майонез, і кетчуп, і інші схожі продукти.
Сир
Сир містить велику кількість солі та насичених жирів, а вони, своєю чергою, підвищують артеріальний тиск. Натрій спричиняє затримку рідини, що й підвищує тиск. Гіпертонікам сир краще замінювати тофу або іншими рослинними аналогами.
Ковбаса
Цей продукт – джерело хімічних сполук, які шкодять здоров'ю, а також насичених жирів. Високий вміст солі, калорій і консервантів призводить до погіршення кровообігу в артеріях.
Солодощі
Рафінований цукор викликає звикання і шкодить здоров'ю. Тим, хто страждає від гіпертонії, цей продукт протипоказаний.
Соління і маринад
Річ у тім, що консервація містить досить велику кількість солі, яка досить сильно підвищує артеріальний тиск. Вживаючи такі продукти, людина провокує затримку рідини в організмі і дає навантаження на роботу нирок, серця, судин.
Джерело: 5692.com.ua