Робочий тиждень 60 годин: кого з українців торкнеться нововведення

На деяких українських підприємствах робочий тиждень може бути незабаром збільшено. Збільшення буде введено у зв'язку з воєнним станом.
Пропонується вести 6-денний робочий тиждень з 10-годинним робочим днем. При цьому зарплату співробітників також буде збільшено.
Повідомлення про можливе нововведення було опубліковано Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці.
Управління інформує: "П'ятиденний або шестиденний робочий тиждень встановлюється роботодавцем. Час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) визначається роботодавцем. Тривалість щотижневого безперервного відпочинку може бути скорочена до 24 годин".
Потрібно зазначити, що нововведення стосуватиметься не всіх підприємств, а тільки тих, чия діяльність спрямована на обслуговування критичної інфраструктури. На таких підприємствах замість 40-годинного робочого тижня, за рішенням роботодавця може бути запроваджено 60-годинний робочий тиждень.
Для категорії працівників, яким згідно із законодавством належить скорочений тиждень, його тривалість може бути збільшена, але не більше ніж до 40 годин.
В управлінні з питань праці також повідомили, що заробітна плата співробітників має бути збільшена пропорційно зростанню норми годин.
Джерело: 5692.com.ua