Роботодавець обіцяє захмарну зарплату, натомсть лишає українців без грошей: нова схема шахрайства

Користувачка LinkedIn Євгенія Фурсікова на свій сторінці розповіла про нову схему шахрайства. Вона попередила, що аферисти все частіше видають себе за роботодавців, обіцяючи чудові умови та високі зарплати.
Як працює схема з фейковими роботодавцями
Усім відомо, що одні з найвищих зарплат в Україні отримують люди, які працюють у сфері ІТ. Але працювати в цій сфері стає дедалі складніше, у багатьох айтішників змінилися умови праці, багато хто перейшов на віддалену роботу.
Крім того, зашкалююча конкуренція негативно позначається на зарплатах. Ця тенденція не вислизнула від уваги шахраїв, які створили фейкову компанію "Skinnet Web agency".
Обман починається з того, що здобувач отримує від рекрутера тестове завдання. Завдання, звісно, не оплачується, але претенденти все одно намагаються виконати його якомога якісніше. Після виконання здобувачеві повідомляють, що він впорався на 10 з 10, і призначають час співбесіди з "керівником", яка з різних причин згодом не відбувається.
І тоді рекрутер пропонує договір із чудовими умовами і без співбесіди, оскільки претендент і без неї відмінно впорався з тестовою роботою. У договорі обов'язково присутні висока зарплата (часто навіть вища, ніж розраховував кандидат), зручний графік та інші важливі умови.
І ось, коли "ідеальний" контракт уже майже в кишені, претендента ставлять до відома, що він має переказати заставу (так званий страховий внесок), а натомість його забезпечать потужною дороговартісною технікою.
Досвідчені HR-спеціалісти попереджають: у жодному разі не потрібно погоджуватися на жодні оплати. Це примітивний обман, а після переказу грошей фейковий рекрутер зникне назавжди.
Джерело: 5692.com.ua