Росія змінює концепцію ведення війни: експерт розповів про нюанси в останніх діях ворога

Останні події в України свідчать про те, що російська федерація перейшла до нової концепції ведення війни, акцентуючи увагу на класичних, сучасних, мережецентричних та безконтактних методах. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів експерт з авіації та провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко.

Що відомо

Як зазанчив Романенко, росія вбачає основну концепцію ведення війни й перемоги в ній не в боях на лінії фронту, хоч вони й теж важливі.

Війна точиться на лінії фронту, але основне завдання – знищити інфраструктуру системи управління, промисловість, транспортну систему іншої держави. Той, хто перший це реалізує, той виграє війну, – підкреслив фахівець.

За його словами, російська федерація випробовує цю концепцію на практиці, використовуючи далекобійні ракети, балістичні та аеробалістичні ракети, а також дрони. Крім того, рф вдаряє не лише по електростанціях та інших об'єктах енергетичної інфраструктури, але і по газотранспортній системі, що може вплинути на постачання газу до країн-сусідів України.

Росіяни зараз хочуть відігратися на цивільному населенні. Єдине, вони забули, що нашим тилом є Європа і Сполучені Штати, – відзначив Романенко.

Так, за словами Романенка, росія використовує широкий спектр методів для досягнення своїх стратегічних цілей. А тому, Україні та її партнерам у Європі та США варто бути надзвичайно пильними в протидії агресії.

Джерело: 5692.com.ua