Серед польських роботодавців зростає конкуренція за працівників з України: скільки платять за некваліфіковану працю

Українці, які виїхали з країни до Польщі, забезпечили цій країні значний приплив робочої сили. Одразу після приїзду українські громадяни шукали будь-яку роботу, щоб вижити в чужій країні. Але, як показує статистика, з часом наші співгромадяни стали більш виборчими при виборі роботи.
З огляду на цю умову, польські роботодавці намагаються забезпечити українцям вигідніші умови праці. Представники одного з міжнародних агентств з працевлаштування розповіли українським журналістам, що серед польських роботодавців зростає конкуренція за працівників з України.
Згідно зі статистичними даними, відтік українських біженців з Польщі збільшується. Частина українців повертається додому, деякі переїжджають в інші європейські країни.
Так, у червні Польщу покинули 13635 українців, у липні – 6600. Масовий виїзд наших співгромадян настільки стурбував польських роботодавців, що вони навіть звернулися до уряду з проханням створити для українських співробітників кращі умови праці.
Цікаво, що безліч вакансій доступні навіть українцям без досвіду роботи та знання польської мови.

"Якщо до війни українці багато цікавилися сезонними роботами, то зараз шукають хороші умови праці в середньому на період від 6 до 12 місяців.Тому роботодавці намагаються піднімати ставки та покращувати умови проживання, якщо це передбачено контрактом", – розповіли в міжнародному агентстві з працевлаштування.

Також там поділилися інформацією про зарплати. На низькокваліфікованих місцях можна заробити, в середньому, 700-1200 доларів на місяць. Наприклад, жінки в пекарні при годинній оплаті 16 злотих на годину, за місяць можуть заробити приблизно 1000 доларів.
При цьому потрібно зазначити, що підприємство надає житло і робочий одяг. На фабриках із виробництва закусок можна заробити приблизно стільки ж – 1000 доларів на місяць. На фасуванні курятини або риби можна заробити більше – до 1600 доларів. Набагато менше платять за роботу в полі – приблизно 800 доларів.
Джерело: 5692.com.ua