Сертифікати програми “єВідновлення” з’явилися в “Дії”

У мобільний застосунок "Дія" додали сертифікати на виплати за державною програмою "єВідновлення". Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
Що відомо про діджиталізацію програми
Зазначається, що нововведення має стати важливим кроком для підтримки громадян, які постраждали внаслідок російської агресії та втратили своє житло.

Завдяки сертифікатам українці, чиє житло було повністю зруйноване, зможуть придбати нове. Усі, хто подав заявку через "Дію", в окремій вкладці розділу "єВідновлення" зможуть побачити свій сертифікат, – розповів прем'єр.

Після подання заявки через мобільний застосунок "Дія", користувачі зможуть переглянути суму компенсації, що дозволить їм розпочати пошуки майбутнього житла.
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зауважив, що процедура отримання компенсації стала більш простою та зручною завдяки мобільному застосунку.

За кілька кліків подаєте заяву та відкриваєте карту "єВідновлення" в одному з банків-партнерів. І все, дані автоматично підтягнуться з реєстрів, – пояснив міністр.

Новою послугою вже скористалися 3685 українців, що свідчить про активний інтерес громадян до програми. 
За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, механізм використання житлових сертифікатів ще доопрацьовується, але повноцінний запуск планують уже у листопаді цього року. 
Джерело: 5692.com.ua