Ще один регіон локдауну. Волинська область перейшла в “червону” зону: список обмежень

Волинська область опівночі 8 листопада опинилася у "червоній" зоні карантину. В цій зоні діють найбільш жорсткі карантинні обмеження.

РБК-Україна розповідає, які обмеження почали діяти у Волинській області.

Список обмежень

У "червоній" зоні карантину забороняється робота:

закладів громадського харчування (крім доставки та на винос); ТРЦ та інших розважальних закладів; закладів освіти, крім початкових шкіл та дитсадків; непродовольчих ринків та магазинів; спортзалів, басейнів та фітнес-центрів; закладів культури, крім культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Під забороною і проведення масових заходів, виключення лише спортивні заходи та матчі командних ігрових видів спорту без глядачів.

Якщо 100% працівників та відвідувачів закладів чи заходів будуть повністю вакциновані або матимуть негативний тест на коронавірус – обмеження не діють.

Крім того, обласна влада ввела обов'язковий COVID-сертифікат або негативний тест на коронавірус для проїзду у міському та внутрішньообласному транспорті. Однак нове правило не діє в Луцьку, бо місто відмовилося його вводити.

Куди можна піти без сертифікату

Без обмежень у "червоній" зоні карантину можуть працювати АЗС, банки, пошта, ветеринарні клініки та магазини, аптеки та продовольчі магазини.