Що насправді заважає вам заробляти більше: 5 звичок, які заганяють людей у бідність

Дослідники визначили, що заважає людям розірвати порочне коло бідності та досягти фінансової стабільності. До цього призводять погані грошові звички, які можуть увічнити фінансові труднощі.

Які найпоширеніші повсякденні моделі поведінки роблять людей бідними, пояснив успішний фінансист Стів Бернс, пише УНІАН.

Поганий сон

В мовах постійного недосипання неможливо здобути повноцінну освіту і зробити успішну кар'єру. Нестача сну часто призводить до неправильного прийняття рішень, зниження продуктивності та збільшення витрат на охорону здоров’я.

Коли ви недосипаєте, ви, швидше за все, будете робити імпульсивні покупки, матимете труднощі з управлінням своїми фінансами та матимете проблеми зі здоров’ям, які можуть виснажити ваш банківський рахунок, – зазначає Бернс.

Нездорове харчування

Щоб підтримувати енергію, необхідну для отримання освіти, успішної кар’єри та створення багатства, потрібно дотримуватись правил здорового харчування. А ось погані харчові звички, приміром, споживання фаст-фуду, увічнюють порочне коло бідності, оскільки у довгостроковій перспективі вони мають значні фінансові наслідки.

Фаст-фуд часто коштує дорожче, ніж приготування їжі вдома, і це також може призвести до довгострокових наслідків для здоров’я, які супроводжуються величезними рахунками за лікування, – пояснює фінансист.

Залежність від тютюну та психоактивних речовин

Тютюнова або інша залежність негативно впливає не лише на здоров’я, а й на товщину гаманця. Окрім витрат на купівлю сигарет та інших речовин, що викликають звикання, це спричиняє непрямі витрати, пов'язані із вирішенням проблем зі здоров'ям, які виникають через ці погані звички. Тому це надовго утримує людей у пастці бідності.

Податки роблять куріння дорогою та руйнівною звичкою для грошей, відволікаючи гроші, які можна використати для заощаджень та інвестування. Це також може закінчити ваше трудове життя на десятиліття чи більше передчасно, – наголошує експерт.

Відсутність фінансової грамотності

Ще одна поширена погана звичка – невміння керувати своїми фінансами. Багато людей потерпають у злиднях та живуть від зарплати до зарплати, накопичуючи борги, через брак знань про складання бюджету, заощадження та інвестування.

Покращивши свої фінансові знання та навички, ви зможете краще приймати обґрунтовані рішення щодо своїх грошей і працювати над стабільнішим економічним майбутнім, – каже Бернс.

Залежність від державних допомог

Якщо людина покладається лише на державні програми допомоги, це перешкоджає її довгостроковому фінансовому зростанню. Економічна залежність від соцвиплат може увічнити бідність, не даючи змоги людям розвивати навички та отримувати дохід. Тому варто прагнути підвищити свою кваліфікацію та розглядати можливості працевлаштуватися.

Роблячи активні кроки до самозабезпечення, ви можете вирватися з замкнутого кола бідності та побудувати більш стабільне фінансове майбутнє, – зазначає фінансист.

Джерело: 5692.com.ua