Що таке детокс-ретрит і для чого він потрібен кожній людині: пояснюють психологи та дієтологи

Гарне здоров'я і самопочуття – запорука повноцінного життя. Фахівці вважають, що літні канікули, відпустки і навіть вихідні – найкращий час для того, щоб "перезавантажити" своє здоров'я.
Але далеко не всі вміють правильно відпочивати і відновлюватися. У цьому разі краще скористатися порадами дієтологів і психологів, які пояснять, що таке детокс-ретрит і для чого він потрібен.
Загалом детокс-ретрит можна охарактеризувати як оздоровчу програму, в якій використовуються прості інструменти. Прості – не означає не дієві, вони хороші тим, що застосувати їх може абсолютно кожна людина у своєму буденному житті.
Думка дієтолога
Правильне харчування – найважливіша складова оздоровчої програми.

Дієтолог Паула Валенте вважає: "Імпровізація перед холодильником – найгірша ідея для сніданку".

Під час літнього перезавантаження дієтологи радять обирати на сніданок органічні продукти, такі, як, наприклад, молоко і яйця.
Валенте пояснює, що спочатку здорове харчування може здатися непривабливим і несмачним, але це – поле для експериментів. Урізноманітнити своє меню можна, вивчивши рецепти – здорове харчування може бути таким же смачним, як і те, якого ви дотримувалися раніше.
Думка психолога
Психологиня однієї з відомих клінік Лурдес Рамон каже:

"Люди – заручники своїх звичок. Невеликі зміни породжують великі поліпшення в житті".

Вона вважає, що прості традиції, які ви можете зробити щоденними, можуть значно поліпшити ваше самовідчуття. Наприклад, Рамон рекомендує починати день з посмішки. Вона наполягає на тому, що ми і тільки ми – господарі свого настрою.
Таким чином, психологи та дієтологи сходяться на тому, що найкращий час для оздоровлення організму – це літо. Відпочинок, розробка і дотримання правильного раціону харчування, позитивний настрій і фізична активність – ось основні складові гарного здоров'я і самопочуття.
Джерело: 5692.com.ua